Εκκαθαρίσεις προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος

Το βαρύ 3-0 από τη Βέροια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και οδήγησε τον Γιάννη Αλαφούζο στην απόφαση να φτάσει το μαχαίρι ώς το κόκαλο. Η δυσαρέσκειά του κυρίως για ποδοσφαιριστές είναι έκδηλη, σε σημείο που να συναντηθεί με τον Χουάν Ρότσα και να συζητήσει μαζί του την απομάκρυνση παικτών της ομάδας. Η απόφασή του είναι ειλημμένη και τις επόμενες μέρες θα αποτελέσουν παρελθόν από τον Παναθηναϊκό 6-7 παίκτες, είτε με λύση των συμβολαίων τους είτε με πώλησή τους σε άλλες ομάδες. Στη λίστα περιλαμβάνονται και παίκτες που μέχρι τώρα έπαιζαν στη βασική ενδεκάδα.

Τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση τους εξήγησε με γραπτή δήλωσή του ο ίδιος ο κ. Αλαφούζος: «Η ντροπιαστική ήττα στη Βέροια δεν πρόκειται να μείνει χωρίς συνέπειες. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι δεν αντιλαμβάνομαι τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Εδωσα σε πολλούς την ευκαιρία, ξεχνώντας το παρελθόν, να συμπράξουν στην προσπάθεια για τη σωτηρία και την αναγέννηση του Παναθηναϊκού και αυτοί το εξέλαβαν σαν αδυναμία ή αφέλεια. Οποιος θέλει να βάλει χρήματα στον Παναθηναϊκό και να αναλάβει τη διοίκησή του, συμπεριλαμβανομένου της Αυτής Υψηλότητας και των εμφανών και αφανών υποστηρικτών του, είναι ευπρόσδεκτος. Οσο όμως εγώ θα ηγούμαι αυτής της προσπάθειας ο δρόμος της σωτηρίας θα περάσει μέσα από την κάθαρση που εγώ κρίνω απαραίτητη για τη δημιουργία ενός Παναθηναϊκού ηθικού, έντιμου και απελευθερωμένου από κάθε μορφής συμφέροντα και σκοπιμότητες».

Με τη δήλωση αυτή, ο κ. Αλαφούζος «πέταξε το γάντι» σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει την ομάδα και να τη διοικήσει καλύτερα απ’ αυτόν. Νωρίς το πρωί, είχε λάβει θετική απάντηση από την πλευρά του πρίγκιπα Φεϊζάλ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τους όρους της επερχόμενης ΑΜΚ και το μεσημέρι έγινε η πρώτη συνάντηση των νομικών και οικονομικών συμβούλων των δύο πλευρών. Λίγο αργότερα, όμως, οι μέτοχοι της ΠΑΕ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος, αμφισβητώντας την πρόθεση του Σαουδάραβα επιχειρηματία να επενδύσει στον Παναθηναϊκό, χωρίς, όμως, να του κόβουν τον δρόμο. Τονίζει η ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η Αυτού Υψηλότης δεν άφησε την πικρία του απέναντί μας να εμποδίσει τα σχέδιά του για τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε μετά την απόκτηση της ΠΑΕ δεν θα χρειασθεί να συνεργασθεί μαζί μας και εμείς σε αυτή την περίπτωση θα τον συγχαρούμε και θα τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην αγαπημένη μας ομάδα. Επί της διαδικασίας τον διαβεβαιώνουμε ότι η επικείμενη ΑΜΚ θα αποφασισθεί στις 20-12-2012 στα 28 εκατ. ευρώ με τιμή 0,33 ευρώ ανά μετοχή και οι μέτοχοι θα παραιτηθούν εγγράφως από τα δικαιώματα προτίμησης που έχουν. Συνεπώς, εφόσον η Αυτού Υψηλότης στείλει με έμβασμα στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 28 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31-12-2012 έναντι της αυξήσεως, άμεσα θα παραιτηθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. και θα ορισθούν οι άνθρωποι της επιλογής του, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν την αύξηση ώστε τα χρήματα που έχουν σταλεί “έναντι της αυξήσεως” να μετατραπούν σε μετοχές. Είμαστε δε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με τους δικηγόρους της Αυτού Υψηλότητος ώστε να τους δώσουμε ό,τι εξασφαλίσεις επιθυμούν για την αυστηρή τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας.

Ελπίζουμε ότι η αγάπη της Αυτού Υψηλότητος για τον Παναθηναϊκό και η επιθυμία του για μια επικερδή επένδυση της τάξεως των 170 εκατ. ευρώ θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ. Εμείς, με την ελπίδα ότι δεν θα αλλάξει γνώμη, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία ούτως ή άλλως».

Ενέργειες για μείωση

Η αναπροσαρμογή του ποσού για την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή στο Σωματείο θα είναι το βασικό θέμα στη Γ.Σ. των τακτικών μελών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», στις 27 Δεκεμβρίου στον «Τάφο του Ινδού». Στόχος είναι με τη μείωση της συνδρομής και με την οργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής να εγγραφούν περισσότερα μέλη ώστε να καταστεί ο Παναθηναϊκός οικονομικά αυτάρκης με τη βοήθεια των οπαδών του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.