Η λίστα Lagarde όπως δημοσιεύτηκε στο HOT DOC

Την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα των μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν χρήματα στην τράπεζα HSBC, και το οποίο παραδόθηκε πριν δύο χρόνια από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποκάλυψε σε έκτακτη έκδοση το περιοδικό HOT DOC.

Στη λίστα, η οποία έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σύστημα και έχει προκαλέσει «ντόμινο» αντιδράσεων, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και εκδότες.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί- όπως αναφέρεται εξάλλου και στο δημοσίευμα, είναι πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει μόνο όσα πρόσωπα έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC. Στο δημοσίευμα, επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχουν εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αυτό που απομένει πλέον να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες Αρχές είναι εάν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής στις εν λόγω συναλλαγές ή εάν τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί νόμιμα στην εφορία.

Η λίστα, την οποία δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι μεγαλοεκδότες Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Βουλγαράκη – Πελέκη και ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Καίσαρης.

Αυτή είναι η επίμαχη λίστα με τα 2.059 ονόματα των μεγαλοκαταθετών:

lagarde1lagarde2lagarde3lagarde4lagarde5lagarde6lagarde7lagarde8lagarde9lagarde10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.