18 τιμητικές διακρίσεις από τα "Βραβεία Μπότση"

Για 29η χρονιά απονεμήθηκαν χθες τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση». Ο θεσμός ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, αλλά πέρυσι δεν απονεμήθηκαν βραβεία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σημείωσε ότι σήμερα η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

 Βραβεία έλαβαν:

 - Οι δημοσιογράφοι, οι συντελεστές και η διοίκηση της ΕΡΤ3, για την άρτια και πολύπλευρη κάλυψη των εκδηλώσεων της εκατοστής επετείου από την απελευθέρωση τα Θεσσαλονίκης.

 - Η Ελίζα Παπαδάκη για την αρθρογραφία και ανάλυση οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων.

 - Ο Γιώργος Ντουδεσκέας για τις δημοσιογραφικές έρευνες και αποκαλύψεις του στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

 - Ο Χρίστος Βασιλόπουλος για το ρεπορτάζ, την παρουσίαση και την ευθύνη της τηλεοπτικής εκπομπής-έρευνας «Μηχανή του Χρόνου».

 -Το βραβείο ξένου Τύπου «Κώστας Τσατσαρώνης» απενεμήθη στην Ελενα Σμιθ για την επί 22 χρόνια κάλυψη ελληνικών και βαλκανικών θεμάτων.

 Ειδικά βραβεία:

 - Τα βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ δόθηκαν στην Κατερίνα Γκίκα το βραβείο «Γιάννης Φάτσης» και στον Γιώργο Μπουρδάρα το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης».

 - Τα βραβεία Οικονομικού Ρεπορτάζ στους Πέτρο Κρυσταλάκο και Κώστα Στούπα.

 - Το βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Γιώργο Κιούση.

 - Το βραβείο «Απόστολος Μαγγανάρης» στην Ενωση Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

 - Τιμητικές διακρίσεις πήραν ο Αντώνης Κούρτης, για την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά του στη δημοσιογραφία και ο Γιάννης Θειακός για την επιτυχημένη πολυετή πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ.

 - Τιμητικές διακρίσεις πήραν επίσης ο Δημήτρης Ζαννίδης, ο Λάμπρος Καλαρρύτης, ο Βασίλης Νικολόπουλος, η Ελενα Ριζεάκου και ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

 - Τέλος, ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για το πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.