Bραβεία Greek Exports Awards 2013


Mέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 oι επιχειρήσεις μπορούν να  θέσουν υποψηφιότητα για τα βραβεία Greek Exports Awards 2013.

To Greek Exports Forum θα κορυφωθεί με την απονομή των βραβείων Greek Exports Awards 2013.
Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη και επιβράβευση του ελληνικού επιχειρείν που συνδράμει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στη χώρα μας και προσφέρει παραδείγματα προς μίμηση για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.


Οι διοργανωτές στοχεύουν να φτιάξουν ένα brand βραβείο, το οποίο θα έχει πανελλήνια και διεθνή αναγνωρισιμότητα, έτσι ώστε να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις στις προσπάθειες να αναπτυχθούν σε νέες ξένες αγορές.
Τα βραβεία Greek Exports Awards 2013 θα απονεμηθούν το βράδυ της πρώτης ημέρας σε επίσημο δείπνο, θα τύχουν μεγάλης προβολής από τα Media, ενώ για την απονομή του κορυφαίου βραβείου του θεσμού, IASON: Premier Greek Exports Award 2013» στον Εξαγωγέα της Χρονιάς, έχει προσκληθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

3 ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:
Τα 3 ειδικά βραβεία, έχουν μόνο έναν (1) νικητή και πέντε (5) φιναλίστ, έκαστο.

 •     1ο Ειδικό Βραβείο: «IASON: Premier Greek Exports Award 2013» στον Εξαγωγέα της Χρονιάς

    Το βραβείο αυτό αποτελεί το κορυφαίο βραβείο του θεσμού και απονέμεται στον καλύτερο έλληνα εξαγωγέα της χρονιάς μετά από συνολική έρευνα της Επιτροπής των Βραβείων, η οποία ενσωματώνει γνώσεις από την αγορά από πολλές διαφορετικές σκοπιές.

 •     2ο Ειδικό Βραβείο: Τιμητική Διάκριση «Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) 2013»

    Το βραβείο αυτό δεν ακολουθεί τα κριτήρια βράβευσης όπως όλα τα υπόλοιπα βραβεία αλλά απονέμεται με τα κριτήρια των ελλήνων Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

 •     3ο Ειδικό Βραβείο: «Κορυφαίος Εισαγωγέας Ελληνικών Προϊόντων στο Εξωτερικό 2013»

    Το τρίτο ειδικό βραβείο του θεσμού θεσμοθετήθηκε για να τιμήσει τον εισαγωγικό οίκο, ο οποίος έχει συνεισφέρει τα περισσότερα στην ελληνική οικονομία μέσω της συστηματικής εισαγωγής ελληνικών προϊόντων στις αγορές που δραστηριοποιείται.

 
ΔΩΔΕΚΑ (12) ΕΞΑΓΩΓΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ:
 
Τα βραβεία αυτά θεσμοθετήθηκαν προκειμένου να καλύψουν κλάδους απ’ όλο το φάσμα της επιχειρηματικής ζωής και οικονομίας, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.
 
Τα δώδεκα (12) εξαγωγικά βραβεία ανά κατηγορία εξαγωγικής δραστηριοποίησης, έχουν από τρεις (3) νικητές και τρεις (3) φιναλίστ έκαστο.

 1. Βραβείο Βιομηχανίας,
 2. Βραβείο Βιοτεχνίας-Μεταποίησης,
 3. Βραβείο Εμπορίου,
 4. Βραβείο Υπηρεσιών-Παροχής Υπηρεσιών,
 5. Βραβείο Τουρισμού,
 6. Βραβείο Τεχνολογίας-Καινοτομίας,
 7. Βραβείο Πρωτογενούς Τομέα,
 8. Βραβείο Εξάπλωσης σε ξένες αγορές μέσω θυγατρικών εταιρειών ή-και franchise,
 9. Βραβείο Καλύτερης Εισηγμένης Εξαγωγικής Εταιρείας,
 10. Βραβείο Νεοϊδρυθείσας Εξαγωγικής Εταιρείας (λιγότερο από 5 έτη λειτουργίας),
 11. Βραβείο Εταιρείας Υποβοήθησης Εξαγωγέων,
 12. Βραβείο Επώνυμου εξαγώγιμου προϊόντος ή υπηρεσίας

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Τα κριτήρια βάση των οποίων θα ψηφιστούν τα βραβεία και θα αναδειχθούν οι νικήτριες εταιρείες είναι τα κάτωθι:
(ΔΕΝ αποτελεί κριτήριο το μέγεθος μιας εταιρείας ούτε το χρονικό διάστημα λειτουργίας της)

 •     Ποσοστό εξαγωγών σε σχέση με το σύνολο του κύκλου εργασιών (μέσος όρος τελευταίας 3ετίας)
 •     Διακρίσεις και Βραβεία στο Εξωτερικό- Διεθνής Αναγνωρισιμότητα & Branded Value στο εξωτερικό
 •     Αριθμός χωρών στις οποίες εξάγει η εταιρεία
 •     Αριθμός (πλήθος) συμμετοχών σε εκθέσεις ετησίως τα τελευταία 3 έτη
 •     Αριθμός θυγατρικών με ουσιαστική δραστηριότητα (όχι paper companies) σε χώρες του εξωτερικού
 •     Αναγνωρισιμότητα προϊόντων ή εταιρικής ταυτότητας σε χώρες του εξωτερικού, brandnames και άλλα καινοτόμα προϊόντα
 •     Καινοτομίες οι οποίες υποβοηθούν την εξαγωγική προσπάθεια (π.χ. συσκευασία, λογότυπα, διαδικασίες κλπ)

Μία εξειδικευμένη κριτική επιτροπή με σφαιρική γνώση της αγοράς των εξαγωγών θα επιλέξει τους νικητές των βραβείων που θα απονεμηθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 19.00 -22.00, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου, την οποία αποτελούν οι κ.κ.: Χρήστος Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου(ΟΠΕ) & Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Βασίλης Κορκίδης,Πρόεδρος, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Σωκράτης Λαζαρίδης, Πρόεδρος, Χρηματιστήριο Αθηνών, Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής –Συνεργασίας, Υπουργείο Εξωτερικών, (ΔΟΣ &ΑΣ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) & EBEA, Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, Ethos Media S.A., Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σεραφείμ Τσόκας, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Δούκας Μαρινόπουλος, Πρόεδρος, Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και Εκπρόσωπος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ακόμη, εξαιρετικό ενδιαφέρον πέραν του συνεδρίου και των βραβείων, συγκεντρώνουν και οι προσωπικές συναντήσεις (B2Bmeetings) Ελλήνων εξαγωγέων με σημαντικούς διεθνείς Buyers, από χώρες όπως η Αλβανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Κύπρος, ο Λίβανος, η Πολωνία, η Ρωσία, τα Σκόπια, η Σουηδία κ.α., εκπροσωπώντας κλάδους όπως: Τρόφιμα-Ποτά, Τεχνολογία, Φάρμακα, Τουρισμός, Κατασκευές-Δομικά Υλικά, Ψύξη-Θέρμανση & Χημικά κ.α. Οι συναντήσεις θα είναι προγραμματισμένες και εξατομικευμένες, με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των δύο μερών.

ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.greekexportsawards.gr/index.php/greek-export-awards-2013/participate

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.