Κλήση σε απολογία από τον ανακριτή σε 10 ανώτατα στελέχη γαλακτοβιομηχανιών.

Σε απολογία έχουν κληθεί 10 ανώτατα στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, Nestle, Αγνό-Κολιός, Δέλτα και Όλυμπος για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο  2004-2006.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξη ο  ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, αφορά υποθέσεις που ενοποιούνται κάτω από λεγόμενο «καρτέλ του γάλακτος» σύμφωνα με το οποίο οι προαναφερόμενες γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές. Φέρονται επίσης να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους γιατί θα αποκλείονταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται ενώ οι εταιρείες προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.