Οι «Υδροναύτες» καταγραφούν το υδάτινο περιβάλλον

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Υδροναύτες, ιδρύθηκε το 2010 από μια ομάδα ανθρώπων που επί σειρά ετών πραγματοποιούσε έναν μεγάλο αριθμό περιβαλλοντικών δράσεων σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια που προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλη αίσθηση καθώς αυτές επικεντρώνονται στον βυθό των θαλασσών και λιμνών. Η ιδιαιτερότητα των δράσεων αυτών έχει αναδείξει τους «Υδροναύτες» στην συνείδηση του κόσμου ως «φρουρούς» των βυθών της Ελλάδας.


 Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ έχει ιδρύσει παράρτημα της οργάνωσης στο Νομό Ηλείας με την επωνυμία «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ». Το παράρτημα λειτουργεί νόμιμα σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης.

Οι «Υδροναύτες Ηλείας» φιλοδοξούν να αποτελέσουν έναν ακόμη συνδετικό κρίκο μεταξύ των αυτοδυτών της ευρύτερης περιφέρειας του Νομού Ηλείας, αλλά και να συνεργαστούν με τοπικούς φορείς και ενώσεις για την διοργάνωση εκδηλώσεων καταδυτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, καθώς και τη γενικότερη προώθηση των καταδυτικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με το όραμα της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ.

Ο Νομός Ηλείας είναι μια περιοχή που έχει να προσφέρει πολλά στον καταδυτικό χάρτη της χώρας μας και η όρεξη των συντελεστών του παραρτήματος με την βοήθεια των τοπικών φορέων είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία.

Επίσης, οι δυνατότητες της οργάνωσής μας και οι συνεργασίες μας με επιστημονικούς φορείς μπορούν να συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής, των λιμνών και των ακτών της.

Καταγραφή του υδάτινου περιβάλλοντος της Ηλείας


Το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στα ήδη επιτυχημένα προγράμματα της οργάνωσης και σαν σκοπό έχει την καταγραφή του υδάτινου περιβάλλοντος του Νομού μας. Για να επιτευχθεί αυτό τα μέλη των Υδροναυτών Ηλείας ξεκινούν μια σειρά καταδύσεων σε όλο το Νομό Ηλείας.

Σε κάθε μια από τις καταδύσεις θα γίνεται πλήρης καταγραφή των μορφολογικών χαρακτηριστικών του βυθού μέσω φωτογραφιών, υποβρυχίων βίντεο και σχεδιαγραμμάτων, καταγραφή των μορφών ζωής που συναντάμε στο υδάτινο περιβάλλον του νομού μας και τέλος τη συλλογή δειγμάτων προς ανάλυση με σκοπό την περαιτέρω έρευνα για ύπαρξη μόλυνσης.

Τα δεδομένα που θα προκύπτουν θα καταγράφονται σε βάση δεδομένων και θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε ιδιωτικό η δημόσιο φορέα με διάθεση αρωγής στο έργο των Υδροναυτών.

Σημαντικό επίσης θα είναι το όφελος που θα προκύψει από το πρόγραμμα στο κομμάτι της προβολής του νομού ως καταδυτικού προορισμού και κατ΄ επέκταση στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Οι Υδροναύτες Ηλείας απευθύνουν ένα ευρύ κάλεσμα για υποστήριξη από τις επιχειρήσεις του Νομού Ηλείας προκειμένου να ενισχυθεί το έργο τους και να καλυφθούν βασικές ανάγκες στη λειτουργία της οργάνωσης, όπως π.χ. γραφεία και εξοπλισμό γραφείου, καταδυτικό εξοπλισμό, κομπρεσέρ για το γέμισμα των φιαλών, σάκοι ανέλκυσης αντικειμένων από το βυθό, σχοινιά, κρίκους και άλλα υλικά δράσεων, σκάφος για μακρινές καταδύσεις, κλπ.

Ο κάθε επιχειρηματίας που είναι και ζωντανό μέλος της τοπικής κοινωνίας, μπορεί να επενδύσει σε δράσεις των Υδροναυτών Ηλείας για να ενδυναμώσει και να στηρίξει την κοινωνική ευημερία, στην οποία και ως πολίτης θα μετέχει.

Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα των Υδροναυτών αποφέρει πολλά κέρδη στην επιχείρηση και όλο και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν ότι η υπεύθυνη συμπεριφορά έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος μπορεί να καταστήσει μια επιχείρηση πιο ανταγωνιστική, πιο ανθεκτική σε περιόδους κρίσης, καθώς και πιο θελκτική για τους καταναλωτές.

Το θέμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι υπόθεση όλων μας, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε. Σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι στην ενθάρρυνση και επιβράβευση πρωτοβουλιών με λόγια και πράξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των «Υδροναυτών Ηλείας», καθώς και για την εγγραφή σας σε αυτούς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή στο τηλέφωνο +306938980452

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.