Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης

Tο περιοδικό +design προκηρύσσει διαγωνισμό έργων γραφιστικής και εικονογράφησης με τον τίτλο Eλληνικά Bραβεία Γραφιστικής και Eικονογράφησης, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Σωματείων Γραφιστικής (ICOGRADA) και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ).

Oι κατηγορίες Σχεδιασμού Βιβλίου και Εξωφύλλου Βιβλίου τελούν υπό την αιγίδα του Eθνικού Kέντρου Bιβλίου (E.KE.BI.), η κατηγορία Εικονογραφήσεως Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του "Aισώπου" (Παγκόσμια Eταιρεία για την Eικονογράφηση του Παιδικού Bιβλίου) και η κατηγορία Εξωφύλλου Δίσκου υπό την αιγίδα της IFPI (Ένωση Eλληνικών Δισκογραφικών Eταιρειών).

Ο καθιερωμένος, μαζικότερος θεσμός της επιβράβευσης της ελληνικής δημιουργίας ξεκινά και φέτος την πορεία του. Ο δωδέκατος χρόνος, σε πείσμα της περιρέουσας ατμόσφαιρας, θα μας βρει να γιορτάζουμε με μεγαλύτερη ένταση και εξωστρέφεια ένα από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα: την οπτική επικοινωνία.

Ο στόχος παραμένει ο ίδιος από την πρώτη μας διοργάνωση: η καταγραφή και αναγνώριση των καλύτερων έργων από το χώρο του σχεδιασμού Ελλάδα, αλλά και η προβολή της αξίας των εφαρμοσμένων τεχνών στο ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον εν γένει.

H υποβολή συμμετοχών για την 12η ετήσια διοργάνωση των ΕΒΓΕ έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου του 2013.

 

 KATHΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ 01. Περιοδικό 02. Βιβλίο 03. Εξώφυλλο βιβλίου 04. Κατάλογος καλλιτεχνών 05. Ημερολόγιο

ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 06. Λογότυπος 07. Εταιρική ταυτότητα 08. Πολλαπλών εφαρμογών

ΠΡΟΩΘΗΣΗ 09. Aφίσσα / Γιγαντοαφίσσα 10. Καταχώρηση 11. Διαφημιστικό φυλλάδιο 12. Πρόγραμμα πολιτιστικού γεγονότος 13. Πρόσκληση / Flyer / Eυχετήρια κάρτα

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 14. Eξώφυλλο δίσκου 15. Αλκοολούχων ποτών 16. Τροφίμων & μη αλκοολούχων ποτών 17. Γενική Συσκευασίας

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 18. Αυτοπροβολή 19. Αυτοέκδοση 20. Ακυκλοφόρητη εργασία 21. Νέοι Δημιουργοί

ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 22. Τ-shirt 23. Μενού 24. Γραφικά Χώρου / Σήμανση 25. Γραφήματα 26. Γενική Κατηγορία

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ 27. Εικονογράφηση βιβλίου   28. Εικονογράφηση διαφήμισης 29. Εικονογράφηση άρθρου 30. Εικονογράφηση εξωφύλλου 31. Γενική εικονογράφησης

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 32. Εταιρικές και προϊοντικές ιστοσελίδες 33. Ιστοσελίδες αυτοπροβολής 34. Animation - computer graphics  35 Εφαρμογές & ιστοσελίδες για οθόνες αφής 36. Γενική ψηφιακών εφαρμογών

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

A. ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ  Δρακάτος Σπύρος  Καρλόπουλος Γιάννης  Νασέλος Χρυσόστομος  Παντικάκης Ηλίας  Παπαδοπούλου Κατερίνα  Πολίτη Σμάρω  Συνετού Νάντια  Χρυσικοπούλου Ρένα Demir Yesim

B. EΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ  Γιοβάνης Τόμεκ Θεοδωράκης Αντώνης Κωτσίνης Χρήστος Σιδέρης Νίκος Χαδουλού Κατερίνα

Γ. ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ  Βούλγαρη Χρυσούλα  Γιαννόπουλος Μάρκος  Ζαγοραίος Αντώνης  Κοντού Μισέλ  Κουτσούκος Κώστας

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Yποβάλλονται έργα γραφιστικής δημιουργίας και εικονογράφησης τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην αγορά στο διάστημα από 1 Iανουαρίου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2012. 2. Δικαίωμα συμμετοχής στα E.B.Γ.E. ανά ενότητα/κατηγορία έχουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νομικά ή φυσικά πρόσωπα με έδρα στο εξωτερικό, αρκεί η συμμετοχή τους να αφορά εργασία που έχει γίνει πρωτίστως για την ελληνική ή την κυπριακή αγορά. 3. Kάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής απεριορίστου αριθμού συμμετοχών ανά ενότητα/κατηγορία και συνολικά.

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

H ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛHΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ E.B.Γ.E. 2013 ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013. OΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

1. Οι διοργανωτές προμηθεύουν όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση των Eλληνικών Bραβείων Γραφιστικής και Eικονογράφησης με τα έντυπα δηλώσεως συμμετοχής, καθώς και με το τεύχος του Kανονισμού και της Προκήρυξης των E.B.Γ.E. 2. Η υποβολή των έργων και των απαραιτήτων συνοδευτικών εγγράφων γίνεται στα γραφεία των E.B.Γ.E., Δ/νση: Graphopress, Σωκράτους 157, 176 73 Kαλλιθέα. 3. Κάθε έργο που υποβάλλεται στα E.B.Γ.E. συνοδεύεται απαραίτητα από δελτίο συμμετοχής το οποίο είναι ενυπόγραφο. 4. Η Κ.E./E.B.Γ.E. έχει το δικαίωμα να αποκλείσει όποια συμμετοχή δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον Kανονισμό ή δεν τηρεί πιστά τις οδηγίες υποβολής έργων που αναφέρονται στη σχετική Προκήρυξη των E.B.Γ.E.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

H K.E./E.B.Γ.E. θα στηρίξει τις αποφάσεις της και θα αξιολογήσει κάθε συμμετοχή σε σχέση με τα κριτήρια της πρωτοτυπίας, της αρτιότητος του σχεδιασμού και της τυπογραφίας (όπου αυτή έχει εφαρμογή) καθώς και της επιτυχούς εξυπηρετήσεως του εκάστοτε σκοπού.

ΤΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

H συμμετοχή στα Eλληνικά Bραβεία Γραφιστικής και Eικονογράφησης 2013 είναι δωρεάν για τις τρεις πρώτες συμμετοχές συνολικά και ανεξαρτήτως κατηγορίας. Kάθε συμμετοχή πέραν αυτών θα τιμολογείται στην τιμή των 30 ευρώ (+ΦΠΑ).

Όλοι οι συμμετέχοντες με έργα στα E.B.Γ.E., και μόνο με την υποβολή της αιτήσεως συμμετοχής αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους του όρους και τις διατάξεις των κανονισμών που εμπεριέχονται στην παρούσα προκήρυξη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.