ελληνικά προϊόντα στα ράφια της Σερβίας

Σε δίαυλο για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στη Σερβία μετατρέπονται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ «Delta Maxi» και «Tempo» του ομίλου Delhaize, ο οποίος στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος.

 Ηδη, στις δύο αλυσίδες στη Σερβία διατίθενται 250 κωδικοί από την Ελλάδα και αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

 Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΑΒ Βασιλόπουλος για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, διοργανώνεται εκστρατεία προώθησης ελληνικών προϊόντων στα καταστήματα «Delta Maxi» και «Tempo». Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Απριλίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους Σέρβους καταναλωτές να δοκιμάσουν μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών προϊόντων, όπως τυρί, ελιές, ελαιόλαδο, ούζο, κρασί, μπίρα, προϊόντα αρτοποιίας, ζαχαρώδη, φρούτα κτλ., να διαπιστώσουν τα ποιοτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων και να προσθέσουν μια γεύση από την Ελλάδα στην καθημερινή ζωή και στο τραπέζι τους, λίγο καιρό πριν από τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους στη χώρα μας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στη Σερβία παρουσιάζουν σημαντική αύξηση της τάξης του 30% για την περίοδο 2008-2012.

 Η σημασία της πρωτοβουλίας υπογραμμίστηκε από την κ. Σοφία Τσαμίχα, εκπρόσωπο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την έναρξη της Καμπάνιας Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι τα προϊόντα της και τα ελληνικά προϊόντα είναι η Ελλάδα. Τα προϊόντα μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές και υποστηρικτές που θα μπορούσαμε να έχουμε σε μια εποχή κρίσης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.