Φορητούς υπολογιστές δώρισε η Βουλή στους βουλευτές

Σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να κόψει από παντού ώστε να αυξήσει τα έσοδά της, η Βουλή συνεχίζει τα περιττά και παράλληλα προκλητικά έξοδα. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης προμηθεύτηκε και μοίρασε 170 φορητούς υπολογιστές στους νεοεκλεγέντες βουλευτές για την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού τους έργου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η κίνηση του Προέδρου της Βουλής δεν ήταν και τόσο καλά οργανωμένη, αφού ξέχασαν να δώσουν υπολογιστές σε ορισμένους βουλευτές, ανάμεσά τους και ένας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα 170 λάπτοπ δαπανήθηκαν συνολικά 140.250 ευρώ, δηλαδή ο κάθε φορητός υπολογιστής κόστισε 825 ευρώ. Και εκτός αυτού, ο κ. Μεϊμαράκης θα μοιράσει σε λίγες ημέρες και εκτυπωτές και θα έχει ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί το κόστος τους.

Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι μερικοί από τους βουλευτές και πήρα το «δώρο» και έκαναν και παράπονα. Για παράδειγμα, άλλοι ήθελαν άλλο χρώμα και άλλοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή το λάπτοπ που τους δόθηκε δεν μπορούσε να παίξει ταινίες τεχνολογίας blue ray, ενώ ένας βουλευτής, ζητούσε να τον πληροφορήσουν μέχρι πότε είχε περιθώριο να παραλάβει τον υπολογιστή προκειμένου να πετύχει... χρώμα της αρεσκείας του.

Τέλος, νέος βουλευτής, έβγαλε από το κουτί το λάπτοπ και πέταξε τη συσκευασία σε κάδο απορριμμάτων στο γκαράζ της βουλής. Για κακή του τύχη όμως, στο κουτί παρέμεινε το τροφοδοτικό του υπολογιστή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.