Η ΒΙΚΟΣ στην 1η θέση στην Ελληνική αγορά Νερού

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε. είναι μια ελληνική εταιρεία ιδιοκτησίας της οικογένειας Σεπετά, ιδρύθηκε το 1990 και ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα  το 1992 με την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ από την ομώνυμη πηγή. Καταξιώθηκε γρήγορα στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών .

 Σήμερα, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. λειτουργεί 3 υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή:
 2 εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια, και ένα 3ο εργοστάσιο (Petcom Plastics) για την παραγωγή πλαστικών υλικών συσκευασίας νερού, αναψυκτικών και γάλακτος στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.
 Σε  ιδιόκτητες εκτάσεις 171.569 m2  βρίσκονται οι εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 37.500 m2 , όπου απασχολεί  συνολικά 261 εργαζόμενους.
 
 Η εμφιάλωση των νερών και αναψυκτικών γίνεται στα 2 εργοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων, περιοχή ξακουστή για το φυσικό της κάλλος, η οποία προστατεύεται οικιστικά και οικολογικά από το Π.Δ. 26-1979.  Σε συνολική έκταση 110 στρεμμάτων, η εταιρεία εκμεταλλεύεται 4 αναγνωρισμένες πηγές φυσικού νερού, Οι εγκαταστάσεις της καλύπτουν επιφάνεια 27.500 m2 και περιλαμβάνουν 9 υπερσύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης νερού-αναψυκτικών, με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα.

 Τα φυσικά μεταλλικά νερά «Βίκος» και «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Βίκος» εμφιαλώνονται  στις ομώνυμες πηγές με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι σε όλη τη διαδικασία από την άντληση έως και την διάθεση του προϊόντος και χωρίς να υφίστανται καμία επεξεργασία.

1ο εργοστάσιο – Περίβλεπτος Ιωαννίνων   (13ο  χλμ Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης)
 Στο πρώτο εργοστάσιο της επιχείρησης, που βρίσκεται στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων σε ιδιόκτητη έκταση 41,1 στρεμμάτων, εμφιαλώνονται τα δικά της brands ( Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ), αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αξιοποιώντας τις δυο από τις τέσσερις φυσικές πηγές νερού που διαθέτει (Πηγή «Βίκος» και Πηγή «Σεπετά»).  Εκεί, σε εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 12.450 m2  υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά 7 γραμμές παραγωγής με δυναμικότητα 140.000 λίτρων/ώρα.

Προϊόντα:

 •  Φυσικό Μεταλλικό Νερό ‘ΒΙΚΟΣ’ από την ομώνυμη πηγή.
 •  Eπιτραπέζια νερά από την πηγή ΄ΣΕΠΕΤΑ΄ για λογαριασμό διαφόρων μεγάλων πελατών (supermarket):
 •  ‘AB’ για το S/M ΑΒ Βασιλόπουλος (Delhaize-Le-Lion)
 •  ‘ΓΑΡΓΑΡΟ’ για το S/M ΜΕΤΡΟ
 •  ‘ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ΄ για το S/M CARREFOUR
 •  ‘EBIBA’ για το S/M LIDL
 •  ‘ΜΑΡΑΤΑ’ για το S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

2ο εργοστάσιο – Καλπάκι Ιωαννίνων  (29ο  χλμ Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης)

 Στο δεύτερο εργοστάσιο της επιχείρησης, που βρίσκεται στο Καλπάκι Ιωαννίνων σε ιδιόκτητη έκταση 68,6 στρεμμάτων, εμφιαλώνονται αναψυκτικά για λογαριασμό τρίτων και νερό, αξιοποιώντας τις υπόλοιπες δύο από τις τέσσερις φυσικές πηγές νερού που διαθέτει (ΠΗΓΗ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ και ΠΗΓΗ ΣΕΠΕΤΑΣ).  Εκεί, σε εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 14.307 m2  υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά 2 γραμμές παραγωγής με δυναμικότητα 70.000 λίτρων/ώρα.

 Προϊόντα:

 •  Φυσικό Μεταλλικό Νερό ‘ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΒΙΚΟΣ’ από την ομώνυμη πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
 •  Επιτραπέζιο νερό ‘ΕΒΙΒΑ΄’ από την πηγή ΄ΣΕΠΕΤΑΣ΄ για λογαριασμό του S/M LIDL
 •  Μη ανθρακούχα ποτά με εκχύλισμα τσαγιού ‘Cool-T BIKOΣ’: Lemon, Peach & Green Tea with lemon
 •  Ανθρακούχα αναψυκτικά ‘FREEWAY’ για λογαριασμό του S/M LIDL
 •  Μη ανθρακούχα ποτά,  Ice Tea PATAYA”, για λογαριασμό του S/M LIDL


3ο εργοστάσιο (PETCOM Plastics) – ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

 Στο τρίτο εργοστάσιο της επιχείρησης που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων σε ιδιόκτητη έκταση 61,8 στρεμμάτων, παράγονται πλαστικά προπλάσματα φιαλών (preforms) από PET  και πλαστικά πώματα ειδικά  για  την βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών και γάλακτος.  Εκεί, σε εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 10.726 m2  υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά 17 γραμμές παραγωγής (9 παραγωγής και 8 παραγωγής πωμάτων) με συνολική δυναμικότητα μεγαλύτερη από 2,1 δισεκατομμύρια. πώματα και 1,2 δισεκατομμύρια preforms ετησίως, βοηθώντας στην παρουσία της εταιρείας σε πολλές αγορές.
   Η εταιρεία απασχολεί στα Ιωάννινα 248 εργαζόμενους στην παραγωγή και στο διοικητικό προσωπικό, από τους οποίους συνολικά:
 - 86 είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων: 47 πτυχιούχοι ΑΕΙ (από τους οποίους οι 22 είναι απόφοιτοι Πολυτεχνείων) 39 απόφοιτοι ΤΕΙ.

 Επίσης στην θυγατρική  εταιρία Imperial Quality Brands Α.Ε. με έδρα την Αθήνα η οποία έχει αναλάβει την προώθηση των πωλήσεων και την διακίνηση  των προϊόντων μας μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων  απασχολούνται 35 άτομα και  συγκεκριμένα  26 στην Αθήνα και 9 στο υποκατάστημα της Θεσ/νίκης .

Ανάπτυξη - Επένδυση:
vikos investments Η εταιρεία παρουσιάζει σταθερά μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία, η οποία αποδίδεται στην ποιότητα του νερού και στις συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού: την τελευταία τριετία  ολοκλήρωσε επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ και αφορούσαν σε επεκτάσεις,  προσθήκες νέων  γραμμών παραγωγής, νέα προϊόντα, περαιτέρω εκσυγχρονισμό, εφαρμογή νέων τεχνολογιών  στα τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια της στα Ζαγοροχώρια και στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Πιστοποιήσεις:
 Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από τους Lloyd's Register για τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει. Η διασφάλιση της συνεχούς εφαρμογής και ανανέωσης αυτών των συστημάτων επιτυγχάνεται από τα πολυδύναμα εργαστήρια της εταιρείας.

Εξαγωγές:
 Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη  εξαγωγές σε αναψυκτικά και τσάι στα Lidl Νοτίου Ιταλίας και Μάλτας καθώς και στα Lidl Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κύπρου. Εξαγωγές   πραγματοποιούνται προς Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα και το Λίβανο.  Το Ποσοστό του εξαγώγιμου προϊόντος  ανέρχεται στο 12% επί του συνόλου των πωλήσεων με συνεχή αυξανόμενη τάση την τελευταία διετία  .
 

Πωλήσεις:

vikos sales Tο φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά, με μερίδιο σε λίτρα ίσο με 21% από το 2006 έως και σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, γεγονός που επιβεβαιώνει την ηγετική θέση τόσο του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος όσο και της εταιρίας συνολικά .

 

 

ΠΗΓΗ: UNITED REPORTERS, του Ευκλείδη Καραγιαννίδη (22/5/2012)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.