ΕΡΓΟΝ: Τα πάντα από την αγροτική παραγωγή και μετά

Ο Θωμάς και ο Γιώργος Δούζης είναι οι δημιουργοί της «ΕΡΓΟΝ», της ελληνικής εταιρείας η οποία αναλαμβάνει «τα πάντα από την αγροτική παραγωγή και μετά», όπως λένε οι ίδιοι. Τα ελληνικά καταστήματα, τα οποία διαθέτουν στα ράφια τους προϊόντα που φέρουν την υπογραφή της «ΕΡΓΟΝ» είναι περίπου 700. Προϊόντα της εταιρείας εξάγονται σε 10 χώρες της Ευρώπης.

Πριν καν κλείσουν τα 30 τους χρόνια, οι 2 επιχειρηματίες κατάφεραν να συλλέξουν τα καλύτερα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα εργαστηρίων και οικοτεχνιών από όλη τη χώρα ώστε να αναλάβουν την τυποποίηση και το branding τους. Το 2008 κυκλοφόρησε το 1ο προϊόν με την επωνυμία «ΕΡΓΟΝ», ένα εκλεκτό μέλι. Έπειτα, σειρά πήραν όσπρια από τις Πρέσπες, χειροποίητα ζυμαρικά από την Καρδίτσα, μανιτάρια από την Πίνδο, τόνος από την Αλόννησο.

 Το Φεβρουάριο του 2011 άνοιξαν το πρώτο ελληνικό ντελικατέσεν με τα προϊόντα της εταιρείας τους στη Θεσσαλονίκη και το Μάιο συνεργάστηκαν με έναν από τους καλύτερους Έλληνες chef, το Δημήτρη Σκαρμούτσο ο οποίος ανέλαβε να ετοιμάσει συνταγές με τα κορυφαία αυτά προϊόντα. Ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2011, ανοίγει μεζεδοπωλείο-παντοπωλείο σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας το Sani Resort στη Χαλκιδική. Η επιτυχία επισφραγίστηκε με ένα εστιατόριο-παντοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν σχέδια για 2 ακόμα καταστήματα εντός Ελλάδας και ένα στο Λονδίνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.