40 άτομα συλλαμβάνονται κάθε μέρα για χρέη προς το δημόσιο

Περίπου 40 άτομα συλλαμβάνονται καθημερινά για χρέη προς το Δημόσιο. Με εντολή της τρόικας έχει στηθεί ένας ασφυκτικός κλοιός, με στόχο να εισπραχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα -διαρκώς αυξανόμενα- χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Το αστυνομικό δελτίο τακτικά το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνει συλλήψεις οφειλετών για χρέη στο ∆ημόσιο, κυρίως για μεγάλα ποσά, αλλά όλο και συχνότερα για οφειλές μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ - ακόμα και για 50.000 σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στις ΔΟΥ, υπάλληλοι από διάφορα τμήματα συντάσσουν πυρετωδώς μηνυτήριες αναφορές οι οποίες διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τα οποία εκτελεί η ΕΛΑΣ.

Οι διώξεις μάλιστα το επόμενο διάστημα θα ενταθούν, προκειμένου να σπεύσουν οι φορολογούμενοι να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε δόσεις, με βάση τις νέες αποφάσεις που μόλις εκδόθηκαν. Η Γενική Γραμματεία ∆ημοσίων Εσόδων υπολογίζει ότι πέρυσι εκδόθηκαν σε όλη τη χώρα περίπου 10.670 μηνυτήριες αναφορές και ποινικές διώξεις, ενώ ο αριθμός εφέτος ανέρχεται σε περίπου 3.300 αναφορές. Αυτή τη στιγμή στην Οικονομική Αστυνομία εκκρεμούν 2.022 εντάλματα σε βάρος συγκεκριμένων οφειλετών στην Αττική, 131 στη Θεσσαλονίκη, 67 στη Στερεά Ελλάδα, 66 στην Κρήτη, 56 στην Πελοπόννησο, 29 στη Θεσσαλία, 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 26 στην Κεντρική Μακεδονία, 22 στη Δυτική Ελλάδα, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 9 στα Ιόνια Νησιά, 8 στη Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο, και 7 στην Ήπειρο. Τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης συλλαμβάνονται και οδηγούνται με χειροπέδες στα κρατητήρια.

Επειτα από διακανονισμό με την Εφορία και αφού πληρώσουν την πρώτη δόση αφήνονται ελεύθεροι. Σε διαφορετική περίπτωση κρατούνται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.