ΣΔΟΕ: Συνεχείς παραβάσεις στα ενεχυροδανιστήρια

Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετική ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, έγινε γνωστό ότι μετά από 292 ελέγχους του ΣΔΟΕ σε ενεχυροδανειστήρια πρόεκυψαν 1.885 παραβάσεις, ποσοστό το οποίο ξεπερνά το 60%.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ καλούσε με την ερώτησή του την κυβέρνηση, να επανεξετάσει το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων και «καταστημάτων αγοράς χρυσού», ώστε «να σταματήσει η πρωτοφανής εκμετάλλευση που υφίσταται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, βρισκόμενη σε μεγάλη ανάγκη».

Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, αναφερόμενος στα στοιχεία που παρέχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 και στη δυνατότητα των πολιτών να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης λειτουργίας και οικονομικής εκμετάλλευσης.

Ο τελευταίος ενημερώνει τον Πύρρο Δήμα, ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή πραγματοποίησε αυτεπαγγέλτως έρευνα σε ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων και τα πορίσματα της έρευνας διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα δέοντα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.