Ελληνική Κουζίνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η ελληνική διατροφή ως αιχμή των εξαγωγών και της ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Ευρωπαίκο Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με θέμα την αύξηση της παραγωγικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα.

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, 30 κορυφαίοι έλληνες σεφ από το Λέσχη Αρχιμαγείρων της χώρας παρουσιάσαν την ελληνική κουζίνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα εδέσματα που ετοίμασαν οι σεφ προσφέρθηκαν κατά τη δεξίωση με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση και στην οποία παρούσα ήταν η ελληνίδα επίτεοπος αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, Μαρία Δαμανάκη.

 Στην εκδήλωση στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Ανδρέας Παπασταύρου, ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μιχαήλ Ντουμίτρου και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μιλτιάδης Καρούμπας.

 Η εκδήλωση είχε στόχο να αναδείξει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν το ισχυρό πλεονέκτημα της χώρας στην Ευρώπη, καθώς και τη δημιουργική παρουσία και το ρόλο που μπορεί να έχει η ελληνική κουζίνα στον ευρωπαϊκό χώρο τα επόμενα χρόνια.

 «Δεν αρκεί να λέμε πως η Ελλάδα έχει κορυφαία προϊόντα. Οφείλουμε να στηρίξουμε την αναγνώριση και την παρουσία τους στην Ευρώπη με συγκεκριμένες ενέργειες προώθησης. Μία από αυτές γίνεται σήμερα  στην καρδιά της Ευρώπης. Τόσο η Κομισιόν όσο και το σύνολο των φορέων και των στελεχών της ΕΕ πρέπει να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τη σημασία που θα έχει τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη στην Ελλάδα η στήριξη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής» δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, υποδεχόμενος νωρίτερα το πρωί τους προεσκεκλημένους από την Ελλάδα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.