Αύξηση εξαγωγών αναμένει η ελληνική βιομηχανία κατεψυγμένων αλιευμάτων

Η ελληνική βιομηχανία κατεψυγμένων αλιευμάτων υπολογίζεται ότι θα έχει έναν κύκλο εργασιών, για το 2012, περίπου στα 265 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη διετία προβλέπεται αύξηση 4%, φθάνοντας στα 274 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω  ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων, Π. Καλλιμάνης, σε εκδήλωση του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικών Εξαγωγών για την παρουσίαση του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων».

Ο κ. Καλλιμάνης είπε χαρακτηριστικά: «Ο όγκος των κατεψυγμένων αλιευμάτων που διακινούνται στην ελληνική αγορά αγγίζει τους 53,200 χιλ. τόνους με συνολική αξία 274 εκατ. ευρώ και αποτελεί το 16% του συνολικού διακινούμενου όγκου αλιευμάτων, ο οποίος ανέρχεται στους 172 χιλ. τόνους. Εκ των 53,200 χιλιάδων τόνων κατεψυγμένων αλιευμάτων, 10,4 χιλ. τόνοι διατίθενται στην ελληνική αγορά, ενώ ο όγκος των εξαγωγών για το ίδιο έτος άγγιξε τα 9.336,400 κιλά».

Την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος για τη στάση των καταναλωτών απέναντι στα κατεψυγμένα αλιεύματα, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της VPRC, Β. Μεϊδάνης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 40% των πολιτών εμπιστεύονται τα κατεψυγμένα αλιεύματα, ενώ το 53% είναι ικανοποιημένοι από την ποικιλία και το 51% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα.

Η έρευνα διεξήχθη από τη VPRC στο διάστημα 21 έως 28 Ιουνίου 2012, σε πανελλαδικό δείγμα 1.702 ατόμων, 18 ετών και άνω και ήταν ποσοτική με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

πηγή: paseges.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.