4 δις ευρω θα δοθούν για την ανεργία έως το 2020

Κοινοτικά κονδύλια 4 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) πρόκειται να αξιοποιήσει η Ελλάδα κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε, στην ομιλία του κατά το εναρκτήριο συνέδριο του ΕΚΤ, πώς θα διατεθούν τα κονδύλια αυτά. Τα χρήματα από το ΕΚΤ, που αντιστοιχούν σε πάνω από 2% του ΑΕΠ, θα διατεθούν σε προγράμματα και δράσεις ως εξής:

  • 2,9 δισ. ευρώ θα αφορούν προγράμματα για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για την ενίσχυση της δια βίου μάθησης, σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία, όπως αγρο-διατροφικός τομέας, τουρισμός, νέες τεχνολογίες και καινοτομία.
  • 171 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στο πρόγραμμα Youth Guarantee.
  • 800 εκατ. ευρώ θα υπηρετήσουν προγράμματα για την ενίσχυση της ενεργού ένταξης στην αγορά εργασίας και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Στην ομιλία του ο κ. Βρούτσης, μεταξύ άλλων ανέφερει ότι: “Στόχος μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς μόνο έτσι θα νικηθεί η ανεργία και θα επιτευχθεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης. Aμεσος στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν εμπροσθοβαρώς οι πόροι που διαθέτουμε, έτσι ώστε οι επιπτώσεις στην αγοράς εργασίας να είναι άμεσες και βαθιές.Θέλουμε το 2014 να είναι χρονιά αποκλιμάκωσης της ανεργίας για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, με δράσεις που θα προσφέρουν ευκαιρίες στους νέους για εργασιακή εμπειρία, με πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν στους μακροχρόνια άνεργους να κρατήσουν την επαφή τους με την απασχόληση και θα προσφέρουν σε νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενο πρόσβαση στην αγορά εργασίας"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.