Αύξηση του μεριδίου της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά

Το 60% του λιμανιού του Πειραιά σχεδιάζει να αποκτήσει ο μεγαλύτερος ιαπωνικός ναυτιλιακός όμιλος Cosco, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της China Daily. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το ποσό της επένδυσής εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ η Cosco θα καταθέσει την επενδυτική της πρόταση μόλις η Αθήνα ανακοινώσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας. Ο κινεζικός όμιλος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

 Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη τη Δευτέρα πως η Cosco «έχει δείξει ενδιαφέρον» στο να αυξήσει το ποσοστό της στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς, ωστόσο, να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η Cosco διαθέτει ήδη παρουσία στον Πειραιά από το 2010, μετά την επένδυση των 4,3 δις. ευρώ για την 35ετή μίσθωση των προβλητών 2 και 3. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσης επενδυτικό σχέδιο για την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, το χτίσιμο μιας νέας προβλήτας και τον τριπλασιασμό του όγκου των φορτίων που διέρχονται από το λιμάνι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.