«Ελλάδα» (Greece) η νέα ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη

«Ελλάδα» (Greece) είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Βρετανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Λανς Νίλσεν, που εμπνεύστηκε το θέμα από το προσωπικό του ταξίδι στη χώρα μας, έπειτα από την απώλεια ενός φιλικού του προσώπου.

Το θέμα της ταινίας είναι ο ανθρώπινος πόνος, η απώλεια, αλλά και η λύτρωση των συναισθημάτων, που προσφέρει η Ελλάδα και τα τοπία της. Με όχημα την αγάπη του για την Ελλάδα, ο σκηνοθέτης επιδιώκει να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης.

Πρωταγωνιστής της ταινίας θα είναι ο Βρετανός ηθοποιός Τζέισον Φλέμινγκ, γνωστός από ταινίες όπως το «X-Men: First Class», «The Curious Case of Benjamin Button», «The Social Network» κ.α.

Το καστ της ταινίας δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά θα περιλαμβάνει καταξιωμένα και δημοφιλή ονόματα του βρετανικού κινηματογραφικού χώρου, όπως  οι Ντόναλντ Λογκ, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Λίντσεϊ Κούλσον κ.α.

Πρόκειται για μια ελληνοβρετανική παραγωγή στην οποία η ομάδα παραγωγής απαρτίζεται αποκλειστικά από πέντε νέες Ελληνίδες ανερχόμενες παραγωγούς.

Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προπαραγωγής και τα γυρίσματα αναμένονται να πραγματοποιηθούν τον Μάιο - Ιούνιο του 2013 στα νησιά Κέα, Αίγινα και Αγκίστρι.

Λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού της ταινίας είναι αναγκαία η βοήθεια και χρηματοδότηση από ιδιωτικές και κρατικές πηγές. Μέγας χορηγός στην παραγωγή της ταινίας αποτελούν τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε αλλά και σημαντικές ελληνικές εταιρίες όπως οι Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε, Βίκος Α.Ε, Οινοποιία Μπουτάρη, Nel Lines και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέα, στην Αίγινα και στο Αγκίστρι.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014 στις ελληνικές αίθουσες αλλά και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες για τη ταινία μπορείτε να επισκεφτείτε το www.greecethemovie.com και τη σελίδα της ταινίας στο facebook «Greece The Movie».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.