Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Σκηνοθέτης, ηθοποιός

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη. Μια ιστορία αγάπης που γίνεται διπλή και χωρίζεται από ένα μεγάλο υποθετικό… «Αν…». Τι θα γινόταν αν δεν είχε συμβεί ένα τροχαίο, πώς θα ήταν τα πράγματα ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το πρώτο κινηματογραφικό φιλμ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι γεγονός, το «Αν…» είναι ήδη στις αίθουσες και αυτή τη στιγμή πάνω από 300.000 άνθρωποι το έχουν δει.

Καθόλου άσχημα. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο πρώτο του φιλμ φτιάχνει ένα αισθηματικό δράμα στην Αθήνα του 2012 της συλλογικής κρίσης και κατάθλιψης, που σχολιάζει την τρέχουσα ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο αυτά που θέλει να δει το κοινό που τον παρακολουθεί, τον πιστεύει και τον ακολουθεί χρόνια. Φτιάχνει μια ταινία για αγάπη, γεμάτη ρομάντζο, που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να αισθανθεί ασφάλεια και οικειότητα – πολλές από τις σκηνές, τη μουσική, τις hip τοποθεσίες, τις συναισθηματικές κορυφώσεις και τις εικόνες φέρνουν στον νου ένα κινηματογραφικό déjà vu γνώριμο από τις δουλειές του στην τηλεόραση. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει βρει την πετυχημένη συνταγή. Εχει κλισέ, έχει μελό, έχει κλεμμένα στοιχεία, αλλά δεν ξεχνά την ουσία: ψυχαγωγία. (ΤΟ ΒΗΜΑ – Θοδωρής Κανελλόπουλος)

Ανήκει στη νέα γενιά των ηθοποιών και γράφει τη δική του ιστορία σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Το 2012 έκανε την πρώτη του απόπειρα να σκηνοθετήσει ταινία και να γράψει σενάριο. Οι κριτικές που απέσπασε η ταινία του, «Αν», ήταν εξαιρετικές και αυτή ήταν μόνο η αρχή!! Η συμμετοχή  του στην ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» ήταν καταπληκτική. Μέχρι και η Catherine Deneuve τον λάτρεψε! Το σίγουρο είναι πως το 2012 έκλεισε καλά για τον ίδιο. (star.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.