Φόρουμ του ΕΒΕΘ: «Τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις Παρευξείνιες αγορές»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΒ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), διοργανώνουν το 4ο Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 28 Μαρτίου και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Η εκδήλωση είναι σε συνέχεια προηγούμενων Φόρουμ που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και έχει στόχο να συμβάλει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας ελληνικών εταιριών στις αγορές του Παρευξείνιου τόξου, μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή με ευκαιρίες και δυνατότητες.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κατασκευών, δομικών και ηλεκτρολογικών υλικών, ενέργειας (κλιματισμός, θέρμανση, ανανεώσιμες), τροφίμων-ποτών, χημικών-φαρμακευτικών-καλλυντικών-υγείας, χάρτου-πλαστικών-συσκευασιών, τουρισμού, αγοράς ακινήτων. Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν 40 επιλεγμένες επιχειρήσεις από Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, πΓΔΜ, Γεωργία, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή, διανομή και εμπορία των προϊόντων αυτών στις τοπικές αγορές ή αναζητούν συμπράξεις και συνεργασίες. Οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν ατομικό πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με τις ξένες εταιρίες (10-15 κατά μέσο όρο) ύστερα από επεξεργασία του αντικειμένου και της ζήτησης και με βάση το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κάθε εταιρίας.

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29) και την 1η ημέρα (Πέμπτη 28/3) οι Β2Β συναντήσεις θα διαρκέσουν από τις 11:00 έως τις 19:30 ενώ τη 2η ημέρα (Παρασκευή 29/3) θα υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω συναντήσεις καθώς και για επισκέψεις των ξένων στελεχών στις ελληνικές εταιρίες. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (09.30-11.00) θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς θα παρουσιασθούν οι οικονομικές εξελίξεις και οι τάσεις στις αγορές των συγκεκριμένων κλάδων σε χώρες της Παρευξείνιας περιοχής, εργαλεία υποστήριξης και διευκόλυνσης εμπορίου, διαδικασίες και δυνατότητες χρηματοδότησης.  Οι εργασίες του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 100€, περιλαμβάνει συμμετοχή στις προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β, στο ενημερωτικό σκέλος του Φόρουμ και στο γεύμα την πρώτη ημέρα, καταβάλλεται δε στον ΣΕΒ.

Για αναλυτικότερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε το προσωρινό πρόγραμμα και το έντυπο συμμετοχής, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν συμπληρωμένο στην αγγλική γλώσσα στον ΣBΒΕ (αρμόδια κα Μ. Νάζη, Υπεύθυνη Πληροφόρησης, Enterprise Europe Network-Hellas τηλ.2310-539817, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) με κοινοποίηση στο ΕΒΕΘ ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την επεξεργασία του εταιρικού προφίλ και ενδιαφέροντος και την έγκαιρη οργάνωση και γνωστοποίηση των συναντήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΒΕΘ (κ. Θ. Αξυλιθιώτης, Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας & Σύμβουλος Προέδρου, τηλ. 2310 370120, 370132,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) τον ΣΕΒΕ (κα Ν. Γιαλόγλου, τηλ. 2310 535333, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και με τον ΣΕΒ (κ. Γ. Πατσιαβό, Συντονιστή Διεθνών Σχέσεων, τηλ. 2115006144, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.