Ξεκινούν στην Κω οι προετοιμασίες για τα γυρίσματα της ταινίας "Adventrure in Greece"

Στις 23 Απριλίου ξεκινούν τα γυρίσματα της ελληνοφιλανδικής κινηματογραφικής παραγωγής “Adventure in Greece”, στην Κω και θα οποία θα διαρκέσουν ώς 6 Ιουνίου 2014.

Πρόκειται για μία υψηλού προϋπολογισμού μεγάλου μήκους ταινία, το κόστος της παραγωγής της υπολογίζεται στα 1.280.000 ευρώ, συμπαραγωγής Φινλανδίας - Ελλάδας, η οποία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη χώρα μας και διαθέτει στο μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικό καστ και συνεργείο

Είναι μια ταινία, περιπέτειας και κωμωδίας, για όλη την οικογένεια, του γνωστού Φινλανδού σκηνοθέτη Taavi Vartia, με διάσημους ηθοποιούς από Ελλάδα και Φιλανδία, μεταξύ αυτών οι Γιάννης Ζουγανέλης, Ναταλία Δραγούμη, Ορφέας Αυγουστίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Laura Malmivaara και Ville Myllyrinne.

Η ταινία θα έχει παγκόσμια διανομή με την πρεμιέρα της να προγραμματίζεται για τον Δεκέμβρη του 2014 στη Φινλανδία.

Το έργο αφηγείται την ιστορία τριών αγοριών που ξεκινούν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κω μαζί με τους γονείς τους. Είναι το καλοκαίρι της απότομης ενηλικίωσης αλλά και της ωρίμανσης των σχέσεων τους. Ένα όμορφο κορίτσι, μια σπείρα λαθρέμπορων που τους «ταξιδεύει» πίσω στον 18ο αιώνα και η δίψα τους για δράση, οδηγούν τους τρεις ήρωες σε άγνωστα γι’ αυτούς μονοπάτια. Την παραγωγή έχει αναλάβει η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films. Η ταινία πραγματοποιείται μεταξύ άλλων με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.) και του Ενιαίου Φορέα Κω - Νισύρου.

Το «Adventure in Greece» επισημοποιεί και τη συνεργασία του Φινλανδού σκηνοθέτη Ταάβι Βάρτια με την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films και τη Λιλέτ Μπόταση, η οποία πρωτοξεκίνησε το 2006. Ήδη έχουν σχεδιαστεί και παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης τους, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ σε συμπαραγωγή Φινλανδίας - Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται το «The Missing Route», μία τηλεοπτική σειρά 12 επεισοδίων και η μεγάλου μήκους ταινία με προσωρινό τίτλο «Mama’s boy». Τα γυρίσματα θα πραγματοποιούνται και στις δυο χώρες, ενώ το καστ και τα συνεργεία θα στελεχώνονται με επαγγελματίες κι από τις δυο εθνικές κινηματογραφίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.