Τέχνη ... στις άδειες βιτρίνες!

Κάθε άδεια και σκοτεινή βιτρίνα από τα λουκέτα της οικονομικής κρίσης, φωτίσθηκε και γέμισε χαρούμενα χρώματα εκτοπίζοντας το γκρι της θλίψης και της απογοήτευσης.

 Η τέχνη ... στη βιτρίνα! Κάθε άδειο κατάστημα έγινε μια «αυτοσχέδια» γκαλερί για τους καλλιτέχνες, στο Ηράκλειο, που αποφάσισαν, με «όπλο» την τέχνη να αλλάξουν την -κάποιες φορές καταθλιπτική- εικόνα της αγοράς! Οι «γκρίζες» βιτρίνες των άδειων καταστημάτων παίρνουν χρώμα και ζωή! Χρώμα, ζωή και κυρίως ... ψυχή στα άδεια εμπορικά καταστήματα του εμπορικού κέντρου έδωσαν, τη νύχτα, καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στο Ηράκλειο.

 Ομοίως με τη δράση της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στην Αθήνα, πάνω από 90 εμπορικά καταστήματα που παραμένουν χωρίς ενοικιαστή, πήραν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, στο πλαίσιο «happening» που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στο Ηράκλειο .

 Περισσότερα από 90 έργα -ζωγραφικής, κείμενα, σχέδια και άλλα - κοσμούν πλέον τις βιτρίνες των καταστημάτων που λόγω της κρίσης έμειναν «ορφανά». Καταστήματα που είχαν μείνει άδεια κι έρημα, στον πεζόδρομο της Δαιδάλου, στη λεωφόρο Καλοκαιρινού, τη Χάνδακος κι αλλού «στολίστηκαν» παίρνοντας, πια, άλλο χαρακτήρα και μορφή.

 «Είναι μια ομαδική δουλειά που ξεκίνησε ως ιδέα για να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα για την πόλη», εξηγεί o ζωγράφος Μ. Αποστολάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μια πολύ σπάνια περίπτωση μουσικού ! »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.