Σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από την Κίνα

Οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού εξετάστηκαν σε εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στο πλαίσιο του Money Show, που συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

 Το μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για το αρμόδιο υπουργείο είναι η σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από την Κίνα, τόνισε η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη.

 Το νούμερο των περίπου 80.000 Κινέζων τουριστών που αφίχθησαν στην Ελλάδα το 2011 μπορεί να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, αρκεί να υπάρξουν οι σωστές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε.

 Αυτή την περίοδο το υπουργείο Τουρισμού δίνει έμφαση στο θέμα των θεωρήσεων Visa και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης ανάμεσα στις δύο χώρες.

 Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι θα ενθαρρυνθούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες, προς αυτή την κατεύθυνση.

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, επεσήμανε ότι η Κίνα αποτελεί πλέον για την Ελλάδα τη μεγάλη δύναμη της Άπω Ανατολής μετά την καθίζηση της ιαπωνικής αγοράς.

 Παρά τις χαμηλές τουριστικές ροές των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα, οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση των Κινέζων ταξιδιωτών παγκοσμίως δείχνουν με σαφήνεια πως θα πρέπει ο ελληνικός τουρισμός να στρέψει το βλέμμα του στην αγορά της Κίνας.

 Το 2012, 82 εκατ. Κινέζοι ταξίδεψαν εκτός των συνόρων τους και ξόδεψαν 52 δισ. δολάρια.

 Στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Ανδρεάδης, η κατά κεφαλήν δαπάνη του Κινέζου τουρίστα ανέρχεται σε 800 ευρώ όταν ο μέσος όρος για τους τουρίστες στην Ελλάδα είναι τα 600 ευρώ.

 Σε κάθε περίπτωση, οι βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων από τη χώρα του δράκου, θα δώσουν ώθηση στις τουριστικές ροές από την Κίνα προς την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.