Η ΠΑΦΟΣ προωθείται σε τουριστικές εκθέσεις της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Φινλανδίας

Η ΠΑΦΟΣ προωθείται σε τουριστικές εκθέσεις της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Φινλανδίας αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Νάσο Χατζηγεωργίου. Η πρώτη έκθεση για το 2013 θα είναι στην Ουτρέχτη Ολλανδίας την ερχόμενη εβδομάδα. Για τη συγκεκριμένη αγορά, είπε, γίνονται προσπάθειες ανάπτυξής της, τόσο για την καλοκαιρινή όσο και τη χειμερινή περίοδο, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται για την προσέλκυση διαφόρων ειδικών τμημάτων της αγοράς με προοπτική, όπως αθλητικός τουρισμός, τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αγροτουρισμού κ.ά. «Η ολλανδική αγορά ήταν από τις αγορές που παρουσίασαν, δυστυχώς, σημαντική μείωση για την Κύπρο το 2012, περίπου κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά», ανέφερε.

Παρά την περιορισμένη αεροπορική διασύνδεση Πάφου - Ολλανδίας, η εν λόγω αγορά, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, παρουσιάζει περαιτέρω προοπτικές, κάτι που προσπαθεί η Πάφος σε συνεργασία με τους εταίρους της Κύπρου και του εξωτερικού να εξετάσει και να γίνουν οι ανάλογες διεργασίες για ενίσχυση των πτήσεων, διεύρυνση των τμημάτων αγοράς καθώς και της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, την ίδια εβδομάδα 8-11 Ιανουαρίου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου θα συμμετάσχει στην έκθεση της Αυστρίας όπου έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με διοργανωτές ταξιδίων και γνωστή αεροπορική εταιρεία. «Η αυστριακή αγορά», συνέχισε ο κ. Χατζηγεωργίου, «μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον προσφερόμενο προϊόν και υπηρεσίες της Πάφου, όμως το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάπτυξης της αγοράς αυτής είναι και πάλι η απουσία απευθείας πτήσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, στη συνέχεια η Πάφος θα συμμετάσχει στην Έκθεση ΜΑΤΚΑ Φινλανδίας, από τις 17-19 Ιανουαρίου. Η φινλανδική αγορά για την Πάφο, σημείωσε, παρουσιάζει κάποια θετική κινητικότητα, κυρίως από μεριάς διοργανωτών ταξιδιών. «Παρόλο που το 2012 υπήρξε μείωση κατά 20%, διαφαίνεται μια προοπτική ανάκαμψης για το 2013, αφού συγκεκριμένος οργανωτής προγραμματίζει ενίσχυση του προγράμματος διακοπών προς την Πάφο», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως περαιτέρω πληροφόρηση θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τόσο από το γραφείο ΚΟΤ Φινλανδίας όσο και από τους διοργανωτές ταξιδίων κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.