Επιτυχής η συμμετοχή του Άθω στην Ρώμη

Ως απόλυτα επιτυχής κρίνεται η συμμετοχή του "Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω"(Xαλκιδικής) στο επαγγελματικό τουριστικό workshop με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ 2012», το οποίο οργάνωσε το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ιταλίας και η TTG INCONTRI στο ξενοδοχείο Quirinale της Ρώμης.

Το workshop πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου, με τη συμμετοχή 100 εκπροσώπων τουριστικών γραφείων, tour operators, ενώσεων ελευθέρου χρόνου και κλαδικών φορέων.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τηλεοπτική παρουσίαση του προορισμού μέσω προβολής του επιτυχημένου ταξιδιωτικού αφιερώματος της εκπομπής Alle falde del Kilimangiaro (της RAI3), αλλά και ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, οι οποίες εστίαζαν στην προώθηση του πολυμορφικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ως αποτίμηση της εν λόγω συμμετοχής αξίζει καταρχάς να αναφερθεί ότι μεγάλος Tour Operator συμφώνησε στην οργάνωση fam trip, απευθυνόμενου στους συνεργάτες του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη, ενώ οι περισσότεροι travel agents εξέφρασαν ενδιαφέρον συνεργασίας, που μεταφράζεται σε άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας σύναψης συμφωνιών.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Γ. Γραμματέας Δ.Σ. του Οργανισμού καιΥπεύθυνος  Τουριστικών Προγραμμάτων, κ. Γεώργιος Ροδοκαλάκης αναφέρει : «Η ιταλική αγορά αναμένεται να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του νέου τουριστικού χάρτη που διαμορφώνουμε για την περιοχή. Τα επόμενα χρόνια φιλοδοξούμε να υποδεχόμαστε ολοένα και περισσότερους επισκέπτες προερχόμενους από τη γειτονική χώρα, αφού από φέτος έχουμε θετικές εξελίξεις ως προς τη σύναψη συνεργασιών με δύο τουριστικά γραφεία, προερχόμενα (το ένα) από τη Βόρεια και (το άλλο) από τη Νότια Ιταλία. Πέραν τούτου αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσοστό των διαδικτυακών μας πελατών από την ιταλική αγορά είναι πραγματικά μεγάλο, γεγονός που μας δείχνει ότι οι πρωτοβουλίες μας έχουν απήχηση και αποτέλεσμα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.