Ενισχύσεις για μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα

 

Aπό τις 15 Απριλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά ώστε να μετεγκατασταθούν σε Β.Ε.ΠΕ. και σε επιχειρηματικά πάρκα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, το σχετικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν σε περιοχές Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα, δεδομένου ότι θα λειτουργούν σε οργανωμένους χώρους με άρτιες υποδομές.

Επίσης, στοχεύει στην αντιμετώπιση των οχλήσεων που δημιουργούν και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες μεταποιητικές επιχειρήσεις εντός αστικού ιστού ή σε άλλες ακατάλληλες περιοχές ή σε περιοχές από τις οποίες επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 75 του Ν. 3982/2011.

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013,  χρηματοδοτείται, αρχικά, με το συνολικό ποσό των 10.000.000,00 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη), υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Οδηγού Εφαρμογής.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από το Ελληνικό Δημόσιο κατά 15%.

Mέσω του προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από €30.000 έως €400.000 με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Οδηγού του Προγράμματος.

Το συνολικό ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% για ολόκληρη την επικράτεια για επενδυτικά σχέδια που αφορούν όλες τις επιλέξιμες επενδυτικές δαπάνες.

Οι δαπάνες που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι:

Επενδύσεις σε πάγια

Ενέργειες:

  1. Ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων
  2. Αγορά υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, διαρρύθμιση και επέκταση αυτών.
  3. Δημιουργία δικτύων παροχής στο νέο χώρο εγκατάστασης
  4. Αναγκαίες ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της επιχείρησης στον καινούριο χώρο παραγωγής.
  5. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
  6. Προμήθεια και εγκατάσταση τυχόν νέου αναγκαίου παραγωγικού και βοηθητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού μηχανοργάνωσης λογισμικού και εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας (ΑΠΕ).

Άυλες επενδύσεις

Ενέργειες:

  1. Μετεγκατάσταση.
  2. Ενέργειες σχετικές με την υπαγωγή της επένδυσης.
  3. Ενέργειες σχετικές με μελέτες για την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην νέα θέση και την έκδοση της άδειας λειτουργίας στη νέα θέση εγκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα

Για αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα καλέστε  τηλ. 210 61 97 490, κιν. 6944 31 69 83
 η στείλετε email στο :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή συμπληρώστε την φόρμα (δεξιά).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.