Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Voucher" για ανέργους

Aπό τη Δευτέρα 15 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις άνεργων νέων έως 29 ετών στο voucher.gov.gr για το πρόγραμμα επιταγή (voucher) εισόδου στην αγορά εργασίας. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε 35.000 χιλιάδες νέους να βρουν την πρώτη τους εργασία ή να μπουν και πάλι στον εργασιακό «στίβο», αφού πρώτα παρακολουθήσουν επιδοτούμενα σεμινάρια ειδίκευσης και προωθηθούν για πρακτική σε επιχειρήσεις.

Η «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι νέοι άνεργοι που θα συμμετάσχουν:

  1. Θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης σε κέντρα δια βίου εκπαίδευσης (π.χ. ΚΕΚ). Τα ΚΕΚ θα πληρωθούν με την επιταγή (voucher) που θα έχει λάβει ο υποψήφιος. Είναι στην ευχέρεια του υποψηφίου να επιλέξει όποιο ΚΕΚ επιθυμεί, για να ενεργοποιήσει την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας.
  2. Θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας 5 μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τις επιχειρήσεις υποδοχείς θα τις προτείνει στον υποψήφιο το κάθε ΚΕΚ. Το ΚΕΚ θα προσφέρει παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη στον δικαιούχο του voucher. Η αμοιβή του ΚΕΚ για τη φάση αυτή περιλαμβάνεται στο ποσό που θα έχει λάβει μέσω voucher.
  3. Mε το τέλος της πρακτικής άσκησης, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την εργασία τους στην επιχείρηση με πλήρη μισθό και ασφάλιση. Η επιχείρηση θα επιχορηγηθεί από το πρόγραμμα για τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα έτος, γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τον εργοδότη.

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με τον ιστότοπος της BEYOND BUSINESS επιλέγοντας (κλικ) ΕΔΩ

 bb s

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.