Επιδοτούμενα σεμινάρια για 8.500 στον αγροτικό τομέα

Τον Ιούνιο ξεκινούν οι αιτήσεις ανέργων για τα νέα επιδοτούμενα σεμινάρια αγροτών, που συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Η νέα δράση επιδοτούμενης κατάρτισης αφορά ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα. Την υλοποίηση του προγράμματος «Αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα», μετά από αξιολόγηση υποψηφιοτήτων, ανέλαβε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε €20 εκατ. με στόχο την κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα.
 
Ποιοι θα παρακολουθήσουν τα επιδοτούμενα σεμινάρια αγροτών
 
Σύµφωνα µε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα επιδοτούμενα σεμινάρια, οι δικαιούχοι είναι άνεργοι, αυτοπασχολούµενοι (µέλη αγροτικών συνεταιρισµών) και υποαπασχολούµενοι στον αγροτικό τοµέα µε προϋπόθεση α) να έχουν εισόδηµα από αγροτική δραστηριότητα και β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδηµά τους να µην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας ανάλογα µε τον αριθµό των οικογενειακών µελών.
 
Τα επιδοτούμενα σεμινάρια θα «τρέξουν» στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου) σε αντικείμενα σχετικά με δυναμικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων κ.λπ.
 
Τα στοιχεία του προγράμματος επιδοτούμενης κατάρτισης
 
Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα, καθώς μέσω αυτής θα παρέχονται βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε ανέργους, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις μιας αγροτικής εκμετάλλευσης. Αφορμή για την επιλογή και επεξεργασία της νέας αυτής δράσης επιδοτούμενης κατάρτισης αποτέλεσε η παρατηρούμενη τάση επιστροφής, νέων ανθρώπων κυρίως, στην ύπαιθρο αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.
 
Χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι στοχεύει στην αντιμετώπιση των συνεπειών μιας κρίσης, αλλά και ότι παρεμβαίνει άμεσα και στοχευμένα σε συγκεκριμένες περιοχές, κλάδους ή ομάδες πληθυσμού που πλήττονται από αυτήν.   Το υπουργείο Ανάπτυξης και η Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων εκτιμούν ότι το πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης στον αγροτικό τομέα θα αποτελέσει ένα από τα πλέον κατάλληλα μέτρα για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κρίσης στην παραγωγική βάση της χώρας με την ενίσχυση επιλέξιμων δράσεων που αφορούν στην προώθηση νέων δεξιοτήτων ή την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΕΠ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»: http://www.epeaa.gr
 
Για επικοινωνία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σχετικά με τα επιδοτούμενα σεμινάρια αγροτών πατήστε εδώ: http://www.elgo.gr/contact.html

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.