Η Nestle δημιουργεί 500 θέσεις εργασία για νέους κάτω των 30

Περισσότερες από 500 θέσεις απασχόλησης για νέους κάτω των 30 ετών θα δημιουργήσει η εταιρεία Nestle στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 15/11, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα όπου παρουσιάστηκε η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία "Nestle needs YOUth" για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Αναφορικά με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Nestle δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η πρωτοβουλία "Nestle needs YOUth" περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις και 10.000 ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών έως το 2016.

"Σήμερα ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη είναι άνεργος", είπε ο Λοράν Φρίξ, Επικεφαλής Ζώνης Ευρώπης της Nestle, ενώ τόνισε ότι η ανακοίνωση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της Nestle πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα δεδομένου ότι η ανεργία στην Ελλάδα αφορά τους μισούς και πλέον νέους κάτω των 25 ετών. "Η πρωτοβουλία αυτή, που πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση, βασίζεται στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας να επενδύει στην Ευρώπη καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης", πρόσθεσε.

Όπως ανακοινώθηκε, στην πρωτοβουλία θα συνεισφέρουν όλες οι ομάδες της Nestlé στην Ευρώπη. Ειδικότερα, η Nestle θα προσλάβει 3.000 νέους στη Γαλλία, 2.420 στη Γερμανία, 1.250 στην Ισπανία και 1.080 στην Ιταλία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Στις θέσεις αυτές περιλαμβάνονται προσλήψεις και θέσεις για πρακτική άσκηση και μαθητεία. Στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους. Σημειώνεται ότι περίπου οι μισές θέσεις θα αφορούν μόνιμες θέσεις απασχόλησης και οι υπόλοιπες θα αφορούν πρακτική άσκηση και μαθητεία.

Όπως αναφέρθηκε, σε όλους τους τομείς θα προβλέπονται θέσεις εργασίας και θα προσφέρεται μια σειρά ευκαιριών σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την μεγάλη γκάμα επαγγελματικών επιλογών που προσφέρει η Nestle, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων παραγωγής, διοίκησης, ανθρώπινου δυναμικού, πωλήσεων, marketing, οικονομικών, μηχανολογίας και Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, προβλέπεται και ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων εργασίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν σε νέους από τη Νότια Ευρώπη πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε μονάδες της Nestle στο εξωτερικό – στην Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σκανδιναβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, για να διευκολυνθεί η μετάβαση από το σχολείο στην αγορά εργασίας, η πρωτοβουλία Nestle needs YOUth θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα Readiness for Work, που περιλαμβάνει συμβουλευτική για την επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς και υποστήριξη στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και την επαγγελματική συνέντευξη, σε σχολεία, πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις της Nestle.

Η Nestle θα ενθαρρύνει επίσης τους περισσότερους από 63.000 προμηθευτές της σε όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth, με το πρόγραμμα Alliance for Youth, προσφέροντας θέσεις εργασίας, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης σε νέους ανθρώπους.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τόνισε ότι η πρωτοβουλία αποδεικνύει τον μοναδικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας για να βοηθήσει την κρίση στην απασχόληση στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία "ψήφο  εμπιστοσύνης στη χώρα μας και τις δυνατότητές της" καθώς γίνεται σε μια περίοδο όπου οι νέοι αποτελούν την κοινωνική ομάδα που σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα έχει πληγεί περισσότερο από την πιο σκληρή και επώδυνη έκφραση της κρίσης, την ανεργία.

Επίσης τόνισε  ότι "βρισκόμαστε στο τέλος της μαραθώνιας διαδικασίας που πέρασε η χώρα μας. Για πρώτη φορά διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης ενώ όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από τη νέα χρονιά".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.