Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνεται ο τέταρτος (4ος) κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.

Η Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης», και ειδικότερα η Δράση «Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους. Σκοπό της Δράσης αποτελεί η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Ο 4ος κύκλος μαθημάτων θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2013 και θα αφορά στα εξής θεματικά πεδία:

1.Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική
2.Επιστήμες και τεχνολογία
3.Πολιτισμός και δημιουργία
4.Πολίτης και Πολιτεία

Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις/επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων ανάμεσα στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται ενηλίκους.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 13/09/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των μαθημάτων και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου «Ακαδημία Πλάτωνος» www.plato-academy.gr/project/el.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.