Ενεργοποιείται το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. Το Ταμείο θα ανοίξει τον δρόμο για την παροχή χαμηλότοκων δανείων σε αγρότες, ενώ -στο πλαίσιο της τροποποίησης του προγράμματος των κοινοτικών ενισχύσεων στον πρωτογενή τομέα- επίκειται νέα ένεση ρευστότητας στους νέους αγρότες.

Στη λίστα για την εξασφάλιση της πολυπόθητης ρευστότητας με προνομιακά επιτόκια θα μπουν όσοι επενδύουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδια Βελτίωσης» και όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της μεταποίησης.

Η αξιολόγηση των προσφορών τους και η εξέταση των ενστάσεων ολοκληρώθηκαν και πλέον πρόκειται άμεσα να υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης και συνεπένδυσης με τα επιλεχθέντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Συνεπενδυτής του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας θα είναι εκτός απροόπτου η Τράπεζα Πειραιώς και μέσω του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου θα παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες που επενδύουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδια Βελτίωσης», σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και σε όσους έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.

Πέραν, όμως, της νέας προκήρυξης για το πρόγραμμα νέων αγροτών που χρονικά τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου, προβλέπεται αύξηση των πόρων για δημόσια έργα – αγροτικές υποδομές κατά 50 εκ. και δυνατότητα νέας προκήρυξης 30 εκ. ευρώ για μικρά σχέδια βελτίωσης.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της "BEYOND BUSINESS"
στα τηλ. 210 61 97 490 / κιν . 6944 31 69 83 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H "BEYOND BUSINESS" υποστηρίζει το "ΑγοράΖΩ Ελληνικά" σε θέματα ενημέρωσης σχετικά με την Επιδότηση & Χρηματοδότηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.