Μουστοπιπεριά - Ναουμίδης

Κόκκινη γεμιστή πιπεριά γνήσια Φλωρίνης με λάχανο, καρότο, σέλινο, σκόρδο, ξίδι και μούστο από 100% ξινόμαυρο σταφύλι α΄ ζώνης ΟΠΑΠ. Χειροποίητο προϊόν βιολογικής γεωργίας, παστεριωμένο χωρίς συντηρητικά. Σερβίρεται δροσερό κομμένο σε λωρίδες ή ολόκληρο (καυτερή) με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ως ορεκτικό. 1700gr

Η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης, παράγει με χειροποίητο τρόπο τα καινοτόμα προϊόντα, που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης. Στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων, καλλιεργούν τη φημισμένη  κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο αγρόκτημα μας και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικρόκλιμα, την οποία μεταποιούν και συσκευάζουν στην πετρόκτιστη μονάδα τους, ένα ζωντανό παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων. Μάλιστα, για να εξασφαλίσουν την ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, διατηρούν δικό τους σπορείο.

Οι σπόροι προέρχονται από αποξηραμένες πιπεριές της προηγούμενης σοδειάς. Πάντως, οποιοδήποτε προϊόν κι αν δοκιμάσεις, ένα είναι σίγουρο. Η νοστιμάδα τους θα σε αναγκάσει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με το φαγητό και να αναζητήσεις εκ νέου χειροποίητα προϊόντα, απομακρυσμένα από τη λογική του κέρδους και πιο κοντά στις σπιτικές γεύσεις.